Копчена грудинка — смачний поживний м’ясний продукт, який виготовляють із м’язової тканини, взятої з ребер тварини. Цілісний шматок м’яса засолюють, маринують у прянощах та коптять. Грудинку виробляють з яловичини, баранини, птиці, але особливо ніжною та смачною вона виходить зі свинини.
Копчену грудинку подають у вигляді нарізки на святковий стіл, з нею готують бутерброди. М’ясо додають у горохові та квасоляні супи, борщі, салати, піцу, пасту. Копчена грудинка чудово поєднується з вареними та свіжими овочами, іншими видами м’яса, крупами, бобовими.
Як вибрати якісний продукт?
Щоб вибрати якісну грудинку, потрібно звертати увагу на такі критерії:
1. Склад. Інколи виробники заощаджують на процесі копчення. Якщо на етикетці зазначено ароматизатор «дим», це означає, що грудинку не коптили, а використовували рідкий дим. Свій неповторний смак грудинка отримує тільки під час копчення на горіхових або букових трісках.
2. Зріз. У якісної копченої грудинки зріз рівний і чистий, без надлишків вологи. Прожилки мають бути блідо-рожевими, шпик — білим, із легким кремовим відтінком, отриманим під час копчення.
3. Свіжість. Щоб перевірити свіжість, натисніть пальцем на зріз грудинку. У якісного продукту м’ясо щільне, а шкірка ідеально гладка, без щетини, красивого янтарного кольору.
Де знайти смачну та якісну копчену грудинку?
Якщо хочете поласувати копченою грудинкою і шукаєте, де її можна купити за вигідною ціною, на допомогу прийде GoToShop.ua — зручний сервіс для порівняння цін в українських супермаркетах. Тут ви дізнаєтесь, скільки коштує грудинка в різних магазинах, та зможете швидко вибрати найкращу пропозицію.